MTB-route Krimpenerwaard

In het centrale deel van de Krimpenerwaard leggen we een mountainbikeroute (MTB-route) aan. We realiseren dit project in nauw overleg met toekomstige gebruikers.

Stand van zaken

Het inrichtingsplan van de MTB-route is door het bestuur van Groenalliantie vastgesteld. De gemeente Krimpenerwaard heeft de omgevingsvergunning inmiddels verleend. Met de wielerclub de Waardrenner zijn voor de toekomst beheerafspraken gemaakt. We wachten nu op goedkeuring van de Provincie Zuid-Holland.

De MTB-route loopt gedeeltelijk over een grastalud langs de N210. De provincie is eigenaar van deze grond. Staatsbosbeheer heeft de provincie aangevraagd toestemming te verleden voor het gebruik van het talud voor de MTB-route. Zodra de toestemming door de Provincie is verleend, kan de voorbereiding voor de uitvoering starten.

Planning

De start van de uitvoering loopt enige vertraging op en zal naar verwachting niet eerder dan begin 2020 plaatsvinden. Zodra de vergunning door de provincie is verstrekt, zal de ontwikkeling van start gaan. Groenalliantie en Staatsbosbeheer werken in dit project samen met de gemeenten Krimpenerwaard en Krimpen aan den IJssel, Vereniging De Waardrenner en Stichting Servicepunt Verenigingen Nederlek (SVN).

Met vragen kunt u terecht bij Maarten van Arkel, projectleider MTB route Krimpenerwaard.

Cookie-instellingen