Saying hi and goodbye

Op het ontmoetingsplein in de Goudse Hout zal een kunstwerk verrijzen, gewijd aan de Goudse dichter Leo Vroman (1915-2014). Drie kunstenaars hebben op verzoek van Groenalliantie een ontwerp ingediend. De jury heeft geen winnaar aangewezen maar besloten dat er een publieke stemming komt. Tot 27 september kun je hier je stem uitbrengen op 1 van de 2 kunstwerken: Saying hi and goodbye van Henrique van Putten, óf Verdwijnselen van David Habets​​​. 

Groenalliantie heeft in samenwerking met de Vroman Foundation het initiatief genomen om een kunstwerk te realiseren aan de hand van de eerste dichtregels uit het gedicht ‘Hallucinaties’ van Leo Vroman.

Wij zijn verschijnselen
van zo korte duur
dat we verdwijnselen
zijn van de Natuur
.

Kies uit:

(let op: met een klik op de groene knop breng je meteen je stem uit!)

‘Saying hi and goodbye’ van de kunstenaar Henrique van Putten is een kleurrijk en natuurlijk kunstwerk dat opvalt, maar zich ook vereenzelvigt met de omgeving. Het stemt tot nadenken en tegelijk tovert het een glimlach op je gezicht.

Om de video te bekijken: accepteer de cookies

Het kunstwerk bestaat uit een felle geelgroene hagedis die zich bevindt op een stuk hout en tussen vier stenen. Op de grond ligt een gevallen steen met de dichtregels erop. Vroman had ooit een hagedis als vriend, het diertje hielp hem de moeilijke tijd in een Javaans kamp door. Het ziet er in eerste instantie misschien verontrustend uit. De hagedis zal verpletterd kunnen worden tussen de zware keien. Of speelt het wellicht verstoppertje? Want het laat de kop vanonder de steen toch weer zien en werpt zo de wereld een vlugge knipoog toe. Het verschijnt, het verdwijnt...

 

 

Samenvattend juryoordeel

De jury is vol lof over het werk Saying hi and goodbye. Dit verrassende werk is toegankelijk, speels, ernstig en levert een glimlach op. Maar als je goed kijkt naar de innig in stenen verstrengelde Hagedis zie je nog veel meer lagen van ernst en vrolijkheid. De jury oordeelt dat het werk Saying hi and goodbye ruim voldoet aan alle gestelde criteria en de verwachtingen van de jury overtreft. 100% Vroman!

Breng je stem uit!

Afbeeldingen

Stemmen

Twitter

Cookie-instellingen